Geçmiş yıllarda yalnızca resmi makamlarda kullanılan deri koltuklar, bu gün evleri de taçlandırmakta. Şık mekanların vazgeçilmezi olan deri koltuk takımları, bir çok farklı tarza uyacak şekilde kombinlenebilir. Parlak dokusu, sade bir atmosfere bile lüks bir hava katar.
Herhangi bir şekilde çizilip, kesilmediği müddetçe yıllarca eskimez. Evde bir kediniz varsa, deri koltuk almak çok doğru bir seçim olmaz. Muhafaza edilebildiği durumlarda ise yirmi yıldan uzun bir süre, keyfinize eşlik edebilirler. Yani, nesilden nesile dahi kullanabilirsiniz.
Deri Koltuk Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?
- Deri koltuk seçiminde renk önemli bir faktördür. Renk seçiminiz mekana uygun ve uyumlu olmalıdır. Henüz dekore edilmemiş bir ev için deri koltuk bakıyorsanız, orta tonlarda seçim yapmanız doğru bir tercih olabilir.
- Çok koyu renkte bir koltuk, duruma göre ortamı boğabilir. Beyaz bir deri koltuk ise temizliği her ne kadar kolay olsa da, çabuk kirlenebilir.
- Evde evcil hayvanınızın olması, göz ardı edilmemelidir. Uzun vadede koltukların çabuk yıpranmasına zemin hazırlayabilirler.
- Her çeşit koltukta olduğu gibi, yine konumlandırılacağınız alana uygun boyutta deri koltuk takımları seçmelisiniz.
- Çok sıcak bir yerde yaşıyorsanız, maalesef dezavantajlısınız. Deri koltuklar kışın sıcak, yazın serindir. Buna rağmen deri koltuk kullanmak istiyorsanız, uygun bir örtü bulmanız en doğrusudur.
Deri Koltukları Nasıl Değerlendirmelisiniz?
Deri koltuk, parlak görünümü sayesinde mat renklerle iyi bir bütün oluşturmaktadır. Örneğin gri bir deri koltuk takımı, mat gri bir kitaplık, mat beyaz bir halı ve mat siyah bir masa uyumlu olabilir. Derinin kendine has güzelliğini sadece deri koltuk takımları ile değerlendirebilirsiniz. Bununla beraber, deri aksesuarlar kullanmayı da seçebilirsiniz. Bu şekilde, aynı dokudan ilerleyerek bir uyum yakalamanız mümkündür…
Deri koltukla dekore edilen odalar, çok ağır mobilya ve aksesuarların kullanımına gereksinim duymaz. Hafif bir kilim, düz perde ve kitaplık deri koltuk takımının kombini için yeterli ortamı size sunar.
Ancak gösterişe gösteriş katmakta bir tercihtir. Mermer detaylar, şık bir şömine gibi parçalarla deri koltuğunuz mükemmel bir şekilde bütünleşebilir. Dilerseniz, kadife bir halı ile deri koltuklarınızı taçlandırabilirsiniz. Bunun yanı sıra, krem rengi deri koltuklarınızı, ahşap bir masa ile kullanabilirsiniz. Ya da haki yeşili deri koltuk ve kahverengi tonlarında aksesuarlar gibi bir seçim de yapabilirsiniz. Seçenekler çoğaltılabilir.
Deri Koltukların Bakımı Hakkında
Deri koltuklar, sıvıyı emmedikleri için kumaş koltuklara nazaran oldukça kolay temizleyebilirsiniz. Yine de kendilerine has bir bakımları vardır. İlk olarak, deri maddesinin kendi yağı yanlış müdahalelerle aşınıp çatlama ihtimali vardır. Buna çözüm olarak, marketlerde satılan deri bakım ürünlerini kullanmamanızı tavsiye ederiz. Temizliği bu ürünlerle yapmalısınız. Böylelikle deri koltuk takımları parlar, kendi yağlarını korumuş olursunuz ve hasar almazlar.
Temizlik esnasında başlangıç olarak, düşük devirde elektrikli süpürge ile süpürülmelidir. Temizlik esnasında sert fırça, bulaşık süngeri gibi yumuşak olmayan malzemelerden kaçınmalısınız. Bunun yanı sıra yumuşak hareketlerle silmelisiniz. Deri bakım ürünlerinin kullanımı aksatılmamalıdır.
Deri koltuk takımlarını fazla güneş gören köşelere yerleştirmeyin. Çünkü bu, uzun bir süre kullanılırsa renginin deforme olmasına yol açar. Ancak deride oluşan gerilme izleri, iyileşmiş izler ve kullanımla gelişen renk farklılıkları gibi durumlar son derece doğaldır. Deri doğaldır, hiçbir parçası tam olarak aynı değildir ve zamanla değişim göstermektedir. Bu, deri mobilyayı eşsiz yapan şeydir. Yaşayan bir varlık gibi, kendine hastır.
Deri Koltuklara Sıvı Dökülmesi Halinde Yapılması Gerekenler
- Temizlikte, sabunlu su veya eczanelerde kullanılan su karışımını kullanın. Alternatif olarak, su sirke karışımını da seçebilirsiniz. Ya da badem yağı vazelin karışımı, beyaz kalıp sabun gliserinli su gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
- Dökülen sıvıyı ıslak bez yardımı ile alırken, sıvıya bastırın.
- Deri bakım ürünleri kullanmayı ihmal etmeyin.
Deri Koltukları Temizlerken Yapmanız Gerekenler
Öncelikle deri koltuk takımları temizlerken, bu esnada zor lekeleri çıkarmanız gerektiğinde iyi düşünün. Deri bakım ürünlerinin olmadığı taktirde aseton, çamaşır suyu gibi maddelerle temizliğe girişmenizi tavsiye etmiyoruz. Tel, fırça, sünger gibi sert malzemeler, deri koltuğa zarar verme potansiyeline sahiptir. Bunlardan da kaçınmalısınız; mikro fiber bezler kullanmalısınız. Deri koltuk takımları, temizlik sonrasında ıslak bırakılmamalıdır.
Bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman, bıkmadan yıllarca kullanabileceğiniz, lüks bir dekorasyon sahibi olabilirsiniz. Bakmaya doyamayacağınız deri koltuklarınız, evinize refah getirecek.
Asalet dendiği zaman akla gelen en güzel çağrışımlardan biri deri koltuklardır. Size kendinizi bir asilzade gibi hissetirecek! Kalite ve estetiğin buluştuğu tasarımlar, evinizin en gözde parçalarından biri olacak.
Modası asla eskimeyecek olan deri koltuk takımları, bulundukları ortamın değerini belli edecektir. Yaratıcı dehanız ile takımlarınıza ve kendinize en uygun dekorasyon fikirlerini bulacağınızdan şüpheniz olmasın. Salonunuza girip etrafa baktığınız an kendinizi bir sanat eserini inceliyormuş gibi hissedebilirsiniz. Bu şekilde bir oda değil, bir tablo görmüş kadar estetik bir görsel sergiler dekorasyonunuz. Siz bir tabloda yaşamaya layıksınız. Deri koltuk takımları ile kendinize bir tablo yaratın.